Facebook navodno radi na tome da korisnicima olakša pronalaženje javnih otvorenih pristupnih tačaka za WiFi u okolini. Ova funkcija je i dalje u eksperimentalnoj fazi i trenutno je dostupna u ograničenom broju regiona.

Sajt TheNextWeb je primetio novu opciju nazvanu Find Wi-Fi u najnovijoj verziji Facebook aplikacije za iOS operativni sistem. Ona je locirana u meniju za opcije i omogućava prikazivanje mape oblasti u kojoj se korisnik nalazi sa lokacijama i kompanijama koje imaju pristup bežičnom internetu.

Kako bi funkcija radila, potrebno je da aplikacija ima pun pristup vašoj lokaciji. Trenutno nije poznato kada će ova funkcija biti objavljena svim korisnicima, ali je predstavnik kompanije Facebook zvanično potvrdio za VentureBeat da kompanija radi na njenoj primeni u određenoj meri za njihovu mobilnu aplikaciju.

Nove javne WiFi mape automatski detektuju kompanije u vašoj blizini koje imaju javni pristup bežičnom internetu, ali i neke druge korisne informacije kao što je radno vreme te kompanije i ime dostupne mreže.
Izvor: benchmark.rs