Nakon pokretanja na Windows Mobile platformi u aprilu, Instagram je konačno doveo svoju društvenu mrežu na Windows desktop u formi samostalne aplikacije.

Aplikacija je već dostupna u Windows Store-u, a omogućiće vam da pregledate vaš News Feed, čitate Stories kao i da čitate i odgovarate na direktne poruke. Takođe će vam omogućiti pretragu, Explore tab i pristup vašem profilu kao što su upisi i podešavanja. Za razliku od opcije koja je dostupna na webu, takođe nudi i mogućnost opcije deljenja za Facebook i Messenger.

Nudi vam mogućnost i postavljanja fotografija ali samo ukoliko imate tablet ili računar koji ima ekran osetljiv na dodir i kameru.To naravno isključuje većinu desktop i laptop računara, što je šteta za većinu korisnika koji bi radije da otpremaju fotografije sa svojih desktop računara. Aplikacija je trenutno bolja za rad na tabletima, a potrebno je još malo rada kako bi bila dovoljno dobra i na desktopu. Na primer, glavni interfejs zauzima centralni deo ekrana ostavljajući mnogo belog prostora sa strane koji je mogao biti mnogo bolje popunjen.
Izvor: benchmark.rs