Protekle nedelje, Variety je objavio detalje o nekim previranjima koja se dešavaju u okviru BitTorrenta: Dva CEO-a kompanije su navodno otpuštena, nedavno objavljena BitTorrent Now inicijativa je sada ugašena, a kompanijina nova kancelarija u Los Anđelesu je zatvorena. Sada nam BitTorrent sam nudi više detalja o stanju u kompaniji. Neke od tvrdnji su se obistinile, ali kompanija negira ukidanje BitTorrent Now inicijative.

BitTorrent je potvrdio da samo jedan CEO kompanije odlazi. U pitanju je Robert Delamar, dok Džeremi Džonson ostaje na svom mestu. Takođe je potvrđeno da je LA kancelarija zatvorena.

Ono što je kompanija istakla, jeste da nema promena u platformi. Ovo uključuje kompletnu posvećenost BitTorrent Now servisu, kao i novim platformama za vesti i prenos videa uživo.

Za sada još nije u potpunosti poznato kakva je situacija u BitTorrentu i zbog čega kompanija prolazi kroz navedene promene. U svakom slučaju, BitTorrent ne odustaje od svoje Now inicijative, s obzirom na to da je servis za streaming videa i muzike predstavljen tek krajem juna.
Izvor: benchmark.rs