Nakon izveštaja o velikom probijanju sigurnosti Yahoo-a, koje je uzrokovalo kompromitovanje više od 500 miliona korisničkih naloga, kao i priznanja kompanije da je po nalogu bezbednosnih agencija skenirala dolazeće mailove korisnika, sigurno veliki broj onih koji koriste Yahoo Mail želi da se prebaci na drugi servis. Međutim, Yahoo im ovaj potez neće nikako olakšati. Yahoo je doneo neverovatnu odluku da onemogući prosleđivanje elektronske pošte u Yahoo Mail servisu.

Agencija AP izveštava da je Yahoo početkom ovog meseca onemogućijo funkciju prosleđivanja (Forward) mailova. Zanimljivo je da ova promena ne utiče na one koji su već imali podešenu opciju prosleđivanja elektronske pošte, već se ovo odnosi na korisnike koji sada pokušaju da je konfigurišu.

Yahoo je na svojoj stranici za pomoć istakao da je privremeno onemogućio prosleđivanje mailova za nove adrese prosleđivanja, s obzirom na to da je ova funkcija trenutno u fazi razvoja. Za sada nije jasno šta Yahoo pokušava da uradi sa funkcijom koja je prisutna više od descenije, a AP pominje da je tajming ovog poteza kompanije veoma sumnjiv i da dolazi u nezgodno vreme.

Yahoo još uvek nije izneo svoju stranu priče, a dok to ne učini, mnogi korisnici smatraju da je ovo pokušaj kompanije da oteža ljudima odbacivanje Yahoo Maila.
Izvor: benchmark.rs