Twitter se trenutno suočava sa velikim brojem problema. Kompanija se bori da održi rast i ono što joj je potrebno jeste zarada. Twitter jeste preuzeo određene korake kako bi poboljšao svoju situaciju, ali da bi se oni isplatili mora da prođe određeno vreme. Proteklih nedelja brojni izveštaji su sugerisali da kompanije kao što su Disney, Google i Salesforce razmatraju kupovinu Twittera. Za neke od njih već znamo da su odustale od ideje, a više detalja o mogućoj akviziciji bismo mogli saznati do kraja meseca. Sve ovo nateralo je Twitter da pojača svoj fokus na "live video" segment.

Servis za mikroblogovanje je nedavno implementirao strategiju video prenosa uživo, sa prenosima brojnih sadržaja, uključujući gejming i aktuelnu predsedničku debatu u Americi. Sugeriše se da će Twitter dodatno pojačati fokus u ovom segmentu, kako bi pokušao da se izvuče iz teške situacije u kojoj se nalazi.

Izvori bliski kompaniji takođe sugerišu i da Twitter razmatra neka druga kratkoročna rešenja, koja uključuju prodaju segmenata koji nisu od suštinskog značaja za fokus i strategiju kompanijinog poslovanja. Za sada nije poznato na koje segmente delovanja se konkretno misli.
Izvor: benchmark.rs