Microsoft je napravio značajne promene u načinu na koji će u budućnosti isporučivati nadogradnje za Windows 7 i 8.1 operativne sisteme. Kada danas počne nova objava zakrpe utorkom, preći će se na novi sistem servisiranja koji je inspirisan onim sa Windowsa 10. Konkretno, Windows 7 i 8.1 će početi da dobijaju objave nadogradnji svakog meseca, a taj sistem bi trebalo da olakša korisnicima i IT adminima da ih instaliraju putem "zakrpe utorkom".

Računari sa Windows 7 i Windows 8.1 operativnim sistemima će dobijati samo bezbednosne nadogradnje, i one će biti objavljivane kao "Security Update" i imaće svoj jedinstveni KB broj. Osim toga, biće i zbirnih mesečnih bezbednosnih nadogradnji koje će sadržavati sve objavljene bezbednosne ispravke kako bi računar bio do kraja ažuriran.

Na kraju, biće i treće vrste nadogradnji u vidu nebezbednosnih ispravki koje će biti objavljivane trećeg utorka u mesecu, što znači da stižu nedelju dana nakon zakrpe utorkom. To treće ažuriranje će preći na kumulativnu nadogradnju svakog sledećeg meseca, pa će i starije ispravke biti uključene u fajl koji stiže svakog meseca pa nema bojazni da će nešto biti preskočeno.
Izvor: benchmark.rs