Prvi put smo čuli o verziji Facebook društvene mreže namenjenoj poslovnim profesionalcima pre oko dve godine. U 2015. godini kompanija je potvrdila da radi na novoj platformi i poručila da je njen naziv Facebook at Work. Nova platforma je u fazi zatvorene bete već 20 meseci, ali je sada zvanično pokrenuta. Međutim, kompanija je preimenovala Facebook at Work u - Workplace.

Workplace je sličan Facebook-u koga koristi više od milijardu korisnika svaki dan, jedino što su kod nove platforme odvojeni lični i poslovni nalozi. Ovo omogućava korisnicima Facebook-a da dele stvari sa kolegama, budu deo grupe i rade mnogo toga drugog bez bojazni da će lični i poslovni nalozi biti pomešani. Facebook je pokrenuo Workplace kao desktop i mobilnu aplikaciju zajedno sa sopstvenim News Feed-om.

Dodatne funkcije uključuju Live video, Reactions, Groups, Chat, video i pozivanje. Kako je Workplace namenjen poslovnim korisnicima, Facebook će za njega naplaćivati novac. Workplace će biti naplaćivan 3 dolara mesečno po korisniku za prvih 1000 korisnika i dva dolara mesečno za korisnike od 1000 do 10.000 a dolar za svakog korisnika preko tog broja.
Izvor: benchmark.rs