BitTorrent ima velikog interesa da olakša kreatorima da distribuiraju i prodaju muziku i filmove, ali izgleda da bi ta inicijativa mogla uskoro da bude prekinuta. Kako izveštava Variety, kompanija je otpustila dva direktora, nepoznat broj članova osoblja i ugasila BitTorrent Now, nedavno pokrenutu video i muzičku platformu za strimovanje podržanu oglasima.

Ukoliko se sve ispostavi tačnim, to bi značilo prilično dramatičnu promenu ritma za kompaniju, koja nastoji da sebe izgradi kao šampion otvorenog interneta. Ne kroz pirateriju sa kojom se kompanija i dalje asocira zahvaljujući peer-to-peer tehnologiji deljenja koju je razvila, već kroz mnogo legalnija sredstva. Pored gašenja BitTorrent Now servisa, kompanija je navodno zatvorila i studio u Los Anđelesu koji je služio kao sedište.

Iako je BitTorrent Now nadograđen i pomalo rebrendiran, kompanija je godinama nudila sadržaj indie umetnika. Međutim, Variety izveštava da je tako dolazilo do velikih gubitaka novca, a jedan izvor kaže da je potrošnja bila van kontrole. Sva ova previranja su počela pre nekoliko nedelja, a otpuštanja su počela tokom septembra.

Izvor: benchmark.rs