Twitterov spor rast i pad profita prvo su sugerisali da je popularni servis za mikroblogovanje pred totalnim krahom, a onda su pre nekoliko nedelja počele da se pojavljuju informacije o potencijalnoj prodaji Twittera uz neka zvučna imena iz IT branše kao zainteresovane kupce ove društvene mreže. U ovom periodu kompanijine akcije su skočile za 20 procenata, a spekulacije o potencijalnom kupcu su se nastavile. Sada Reuters javlja da bi Twitter do 27. oktobra trebalo da zaključi debatu o prodaji. Ovo je ujedno i dan kada će kompanija objaviti svoj tromesečni finansijski izveštaj.

Prvobitno su se kao najveći kandidati za kupovinu Twittera pominjali Disney (koji ipak neće dati ponudu iako je razmatrao kupovinu), Google (najnovije informacije sugerišu da se ovo ipak neće desiti, što je uticalo na veliki pad akcija Twittera). U priči se pominjao i Apple, ali teško da će popularni proizvođač biti u igri za kupovinu Twittera. Za sada, od pominjanih kandidata u trci i dalje ostaje Salesforce, koji bi Twitterov potencijal mogao iskoristiti za svoje delovanje u poslovnom sektoru.

Međutim, prema najnovijim izveštajima izgleda da ni Twitter nije sasvim siguran šta želi da uradi. Bloomberg izveštava da zvaničnici kompanije podeljeni u tabore, pa tako CEO Džek Dorsi želi da kompanija ostane nezavisna, suosnivač Iv Vilijams želi prodaju, dok se CFO Antoni Noto ponudio kao odoba koja će imati više kontrole nad vođstvom kompanije, naspram Dorsijevog pasivnog delovanja.

Moguće je da na kraju, čitav ovaj proces neće ni rezultirati prodajom Twittera, ali svakako bi sve trebalo da se odluči do tog famoznog 27. oktobra, kada bismmo mogli saznati kakva je budućnost pred Twitterom.

Izvor: benchmark.rs