Najpopularniji unakrsno-platfomrski servis za razmenu poruka nudi end-to-end šifrovanje kako bi uverili korisnike da će njihove konverzacije biti prenete sigurno i bezbedno. Potreba da se korisnicima osigura ova funkcija postala ja sve veća nakon što je Edvard Snouden otkrio program vlada za elektronsko špijuniranje.

Facebook Messenger je jedan od takvih popularnih servisa i danas je objavljena end-to-end enkripciju za više od milijardu korisnika širom sveta. Ova poboljšana bezbednosna funkcija štiti korisnike od praćenja vladinih agencija, hakera ili čak samog Facebook-a pošto nisu bili u stanju da da enkriptuju poruke koje se šalju između korisnika.

Zanimljivo je da ova funkcija nije uključena podrazumevano. Korisnici treba da uključe opciju "secret conversations" u Facebook Messenger-u kako bi osigurali da će njihovo ćaskanje biti end-to-end zaštićeno. Opciji se može pristupiti tako što se klikne na ime kontakta u regularnom ćaskanju i potom odredi "secret conversations". Onda kada funkcija bude uključena, korisnici mogu da nastave da ćaskaju normalno.

Funkcija će takođe omogućiti da dodate tajmer za samouništenje poruka čiji je opseg od sekunde do 24 časa.
Izvor: benchmark.rs