Microsoftov Windows Insider program je napunio dve godine: kompanija ga je zvanično pokrenula početkom oktobra 2014. godine sa samo jednim ciljem: razviti Windows 10 uz pomoć korisnika širom sveta i dobiti povratne informacije o svakoj novoj funkciji koja stiže uz novi operativni sistem.

U Redmondu tvrde da je odgovor koji su dobijali od korisnika bio sjajan i da nikada nisu očekivali da Windows Insider program bude ovako uspešan. Krajem prošle godine bilo je gotovo sedam miliona učesnika, a sada ih ima preko deset miliona. Međutim, iako nam Microsoft nije obezbedio precizne brojke vezane za Windows Insider program, jasno je da je on veoma uspešan, i da su brojne promene izvršene u Windowsu 10 napravljene na bazi povratnih informacija korisnika.

To uključuje i Start meni koji je izgledao potpuno drugačije kada je program započet u oktobru 2014. godine. Sa druge strane, nije tajna da je Microsoft manje ili više ignorisao neke od sugestija koje je dobio, a jedna od najpopularnijih funkcija koje je ingorisao je podrška za tabovima u File Exploreru. Postoji mala šansa da tu funkciju vidimo u Redstone 2 nadogradnji na proleće sledeće godine, a korisnici je traže već dugo.
Izvor: benchmark.rs