Tehnologije izmenjene i virtuelne realnosti su prilično drugačije jedna od druge, ali kako obe menjaju našu stvarnost često se porede. Nijedna tehnologija nije obavezno bolja od druge jer obe služe različitim namenama, a kako kompanije sve više ulažu u virtuelnu realnost, čini se da Apple ide u drugom pravcu.

Tokom tehnološke konferencije održane u Juti, direktor kompanije Apple Tim Kuk još jednom je iskoristio priliku za hvalospeve ka izmenjenoj realnosti, tvrdeći da će na kraju ta tehnologija postati suštinski deo naših života.

"Mislim da će značajan deo stanovništva razvijenih zemalja, a eventualno i svih zemalja, doživljavati iskustvo izmenjene realnosti svaki dan, gotovo kao što jedu tri obroka dnevno" rekao je Kuk. Ipak, on je dodao da postoje brojni izazovi koje treba prevazići kako bi tehnologija postala mejnstrim. Ovo nije prvi put da Kuk hvali izmenjenu realnost, a u prošlosti je govorio da veruje da će to biti osnovna tehnologija koja će biti deo Apple-ove budućnosti.Izvor: benchmark.rs