Lik Super Mario je odavno tu i nalazio se čak i u igrama kao što su Super Mario 64 and Super Mario Galaxy, pa su svi mislili da se radi o čoveku koji je blizu četrdesetim. Međutim, tek nedavno je isplivao Nintendo intervju koji je dat još 2005. godine i u kome je kreator Maria Šigeru Mijamoto poručio da je Super Mario star svega 24 ili 25 godina. Kako je tada poručio Mijamoto, gotovo ništa u vezi Maria nije definisano, što znači da je lik slobodan da se razvija i menja kroz svaku igru.

Jedina stvar koja se neće promeniti su njegove godine. "Normalno je da kada predstavljate neki karakter svetu, otkrijete sve detalje u vezi njega. Ali osim činjenice da ima 24-25 godina, mi nismo definisali ništa drugo" rekao je Mijamoto. Ono što je zaista iznenađujuće u vezi ove vesti je da je Bob Hoskins bio u pedesetim godinama kada je igrao lik Super Maria u Super Mario Bros iz 1993. godine.

Karakter Super Mario se prvi put pojavio pre 35 godina u originalnoj igri Donkey Kong. Prva Mario Bros. igra je stigla 1983. godine dok je Super Mario Bros. predstavio klasičnu Mario platformu 1985. godine.
Izvor: benchmark.rs