Microsoft je ranije ove godine dobio rat sa 26,2 milijarde dolara vrednom ponudom za kupovinu LinkedIn poslovne mreže, ali sada ovaj dogovor ispituju regulatori širom sveta. Jedna od kompanija koja se takmičila sa Microsoftom oko preuzimanja želi da blokira dogovor.

Salesforce tvrdi da bi Microsoft-ova kupovina LinkedIna dramatično uticala na konkurenciju jer bi softverski gigant tako došao u posed podataka koji su u vlasništvu društvene mreže, i mogao bi da odbije da ih deli sa konkurencijom. Burk Norton, pravni savetnik u kompaniji Salesforce je takođe objasnio da postoji nekoliko problema oko privatnosti podataka u ovom dogovoru i pozvao SAD i Evropsku Uniju da izvrše istragu.

Microsoft je već izdao saopštenje u kome objašanja da je preuzimanje LinkedIna već ispitano od strane brojnih regulatora i da je sve u redu, kao i da je kompanija već dobila zeleno svetlo u brojnim zemaljama. Saleforce tek treba formalno da podnese žalbu, a poručili su da Microsoftova kupovina LinkedIna ugrožava budućnost inovacija i konkurencije.
Izvor: benchmark.rs