Servisi za mape su postali veoma popularni ovih dana, a izgleda da ih svi koriste, posebno za svakodnevni odlazak na posao jer većina korisnika uključuje informacije o saobraćaju. Ipak, stanovici Australije koji žive u Melburnu i koriste Bing Maps servis su bili iznenađeni kada su videli da je Microsoft postavio njihov grad u pogrešnu hemisferu, zbog onoga što se činilo da je problem koordinata.

Kako izveštava The Register, svi koji su tražili Melbourne, Victoria, Australia na Bing Maps, uvideli su da Microsoft tvrdi da je grad u koordinatama 37.813610, 144.963100, i iako su one tačne, to se ne može reći i za hemisferu. Kada su kontaktirani na Twitter-u, iz Microsoft-a su priznali grešku, ali su okrivili Wikipediu za to što je Melburn postavljen u pogrešnu hemisferu.

Iako je pomalo iznenađenje da kompanija veličine Microsoft-a koristi Wikipediu koju svako može menjati, važno je napomenuti da developer API nisu imali ovu grešku. "Problem je ispravljen. Nedostajao je negativan predznak u podacima sa Wikipedie" poručio je Riki Brandrit iz Microsoft-a.

Izvor: benchmark.rs