Microsoft je zaista poboljšao značajno Windows Defender rešenje za zaštitu, ali još uvek postoji veliki broj korisnika koji koristi antivirus rešenja trećih strana. Imajući u vidu da brojni korisnici i dalje koriste Windows 7 operativni sistem, nemački bezbednosni insititut AV-TEST sproveo je novu seriju testova kako bi odredio koje je najbolje rešenje za verziju Windowsa objavljenu 2009. godine.

Nije iznenađenje da su na vrhu konstantno gotovo isti bezbednosni proizvodi kao što su Bitdefender Internet Security, Kaspersky Internet Security i Trend Micro Internet Security, koji postižu maksimalne ocene za učinak, zaštitu i upotrebljivost. Sva tri proizvoda su u svim kategorijama dobila šest (od šest) poena i pokazala se kao najbolja rešenja za Windows 7.

Avira, AVG i Avast takođe postižu dobre rezultate, ali ne i maksimalan broj poena. Avast na primer je dobio 5,5 poena za zaštitu, 4 za performanse i 5,5 za upotrebljivost. Microsoft Security Essentials je sa druge strane dobio 3,5, 5 i 5,5, a AV-TEST ga je testirao jer Windows 7 ne dolazi sa ugrađenom antivirus zaštitom.
Izvor: benchmark.rs