Apple trenutno objavljuje macOS Sierra, veliku nadogradnju operativnog sistema za Mac računare. Međutim, za one koji više vole piratske verzije softvera stiglo je jedno neprijatno iznenađenje. Pojedini popularni keygen-ovi koji su pomogli da se pokrenu piratska izdanja mnogih softvera blokirani su ažuriranjem platforme. Međutim, uporni pirati nisu daleko od pronalaženja rešenja, izveštava Torrentfreak.

Oni koji preferiraju piratske verzije softvera često se suočavaju sa problemima instalacije. Problemi se kreću od jednostavnog do prilično složenog, a na donjem kraju skale pirati moraju da unesu samo serijski broj. Ovo se postiže pokretanjem generatora serijala ili "keygen-a". Takav sistem je često veoma jednostavan, ali za korisnike macOS Sierra platforme on može biti problematičan.

Kada su korisnici pokušali da pokrenu keygen koji se nalazio u paketu sa piratskim izdanjima softvera, nailazili su na poruku o grešci. Pojedini korisnici su komentarisali piratsko izdanje koje je objavila grupa CORE, i koje se nalazi na popularnim torentima, te utvrdili da ima isti problem koji je široko rasprostranjen. Pirati su već potražili pomoć od korisnika koji nosi naziv zerocoolroot, i koji je prema izveštaju sa torrentfreaka već počeo da radi na rešenju.
Izvor: benchmark.rs