Kako u svom najnovijem izveštaju navodi Bloomberg, Disney je unajmio finansijske savetnike da zajedno sastave ponudu za društvenu mrežu Twitter. Osim Disney-a, izveštaji govore da i Salesforce i Google razmatraju kupovinu Twitter-a. Prema anonimnim izvorima, Salesforce je angažovao Bank of America da im pomogne da kreiraju ponudu za Twitter. Navodno je i Microsoft želeo da kupi Twitter, ali nakon što su saznali cenu, odustali su.

Kompanija Twitter je otvorena za dogovor. Disney je vlasnik ABC i ESPN stanica koje bi mogle da isporučuju sadržaj Twitter-u, ali bi sa druge strane Twitter mogao da obezbedi distribuciju za oba Disney-eva odeljenja. Vrednost Twitter-a je opala za više od 50 posto od vrednosti na vrhuncu od 40 milijardi dolara zahvaljujući seriji loših tromesečnih izveštaja.

Bloomberg-ov analitičar poručuje da bi kupovinom Twitter-a Disney mogao da dobije priliku da direktno komunicira sa korisnicima. Dogovor oko kupovine društvene mreže Twitter bi mogao da se završi sa cifrom između 20 i 40 milijardi dolara.
Izvor: benchmark.rs