Microsoft je prema informacijama bio jedna od zainteresovanih strana za kupovinu društvene mreže Twitter, zajedno sa drugim kompanijama kao što su Google, Salesforce i Verizon. Međutim, vrlo je verovatno da će kompanija iz Redmonda odustati od pregovora zbog visoke cene. Iako je za sada sve na nivou glasina, svakako da ima smisla da Microsoft odustane od kupovine Twitter-a jer je nedavno kupio LinkedIn za 26,2 milijarde dolara, a Twitter je još skuplji.

Ono što se može čuti je da, iako Microsoft ima novca da kupi ovu društvenu mrežu, u kompaniji smatraju da je cena od 30 milijardi previsoka. Microsoft je već bio kritikovan da je preplatio LinkedIn, pa ne želi da dva puta napravi istu grešku, posebno jer nije jasno kako bi Twitter bio integrisan. Procenjuje se da Twitter vredi oko 18 milijardi dolara, pa kompanija želi da dobije gotovo duplo više, a postavlja se i pitanje koliko Google želi da plati.

U poređenju sa Microsoft-om, Google bi možda bio zainteresovaniji da kupi Twitter. U slučaju Microsoft-a, već se radi na društveno-mrežnoj integraciji za neke proizvode kao što je Bing, pa bi moguće preuzimanje Twitter-a moglo da pomogne kompaniji da se proširi u tom pravcu, ali svakako ne po ovoj ceni.
Izvor: benchmark.rs