Poznati novinar i bloger koji se bavi temama iz oblasti informatičke bezbednosti Brajan Krebs ove nedelje se borio sa DDoS napadima za koje Krebs i kompanija Akamai koja je blogeru pomogla da se ublaži napad, tvrde da je najveći ikada zabeleženi DDoS napad.

Napad na Krebsov blog je krenuo u utorak, 20. septembra da bi na vrhuncu dostigao 665 Gbps i prema tvrdnjama stručnjaka iz kompanije Akamai napad je bio veći od napada na Arbor Networks koji se dogodio u junu ove godine.

DDoS napadi često obore sajt ali je Krebsov sajt ostao online zahvaljujući inženjerima iz firme Akamai.

Veruje se da su napadači uspeli da izvedu tako veliki DDoS napad tako što su iskoristili IoT (Internet of Things) uređaje, koji uključuju sigurnosne kamere i rutere sa slabim ili dodeljenim lozinkama.

S obzirom da je Krebs istražitelj, on nije bio iznenađen ovim napadom, jer je i ranije njegov sajt bio na meti takvih napada. Glavni osumnjičeni su dvojica izraelskih hakera koji su uhapšeni prošle nedelje zahvaljujući tome što je Krebs prošlog meseca objavio tekst na svom blogu u kome je razotkrio njihov servis za DDoS napade nazvan vDOS. Izraelski hakeri pušteni su uz kauciju da se brane sa slobode, ali im je zabranjeno da koriste internet narednih 30 dana.Izvor: informacija.rs