Ranije ove godine, na nezadovoljstvo mnogih korisnika, Twitter je objavio da će promeniti način na koji se tvitovi prikazuju u timeline-u. Umesto da se tvitovi prikazuju obrnutim hronološkim redosledom, najavljen je sistem sličan onom koji imaju Instagram i Facebook, gde se prikazuju tvitovi za koje platforma misli da su za vas relevantni.

Sada ipak stižu dobre vesti, jer je Twitter izgleda omogućio funkciju koja stiže sa serverske strane i koja vam omogućava da označite tvitove koji vam se ne sviđaju. Sve ovo je za BuzzFeed potvrdio portparol kompanije Twitter.

Kao što možete videti u priloženom screenshot-u, korisnicima se daje mogućnost da izaberu "I don’t like this Tweet" (ne sviđa mi se ovaj tvit). Pretpostavka je da što više tvitova označite na ovaj način, algoritam će na kraju utvrditi šta volite a šta ne, pa će vam Twitter na kraju početi da prikazuje tvitove koje želite da vidite. Funkcija je sada dostupna samo korisnicima iOS platforme, a uskoro će je dobiti i korisnici Android platforme.Izvor: benchmark.rs