U prethodnim mesecima, Twitter je višestruko kritikovan zbog načina na koji se upravlja kompanijom. Rast servisa i kompanije je u stagnaciji, profit opada, sve je više negativnih povratnih informacija korisnika u vezi sa tim kako se kompanija bori sa uznemiravanjem na servisu i drugo. Sve ovo uzrokovalo je priče da bi neka veća firma trebalo da se umeša, kako bi pomogla Twitteru da se izbori sa brojnim problemima. Izvori bliski Twitteru ističu da su Google, Salesforce i druge tech kompanije započele razgovor sa Twitterom o mogućoj kupovini.

Ove vesti su svakako oduševile investitore, pa su akcije Twittera skočile za 20 procenata i stabilno rastu. CBNC izveštava da je za Twitter zainteresovan veliki broj kompanija, iako zvanična ponuda još nije stigla, ali se očekuje veoma brzo.

Google, koji je i sam nekoliko puta neuspelo pokušao da inovira svet društvenih mreža, svakako ima resurse da kupi Twitter, ali i da podrži Twitterov globalni tim. Salesforce, poznat po svojim CRM alatima i cloud computingu, takođe ima dosta sredstava i mogao bi dodati Twitter u svoju raznovrsnu paletu društvenih i cloud servisa. TechCrunch sugeriše i da su za Twitter zainteresovani Verizon i Microsoft.Izvor: benchmark.rs