Zaposleni u industriji zabave obično ne koriste baš lepe termine kada govore o pirateriji, ali postoje i neki sa drugačijim shvatanjima. Bivši rukovodilac kompanije Dizni, Samir Bangara je, govoreći na velikoj All That Matters konferenciji, poručio da on voli pirateriju i da je ona pokazatelj nečije popularnosti. Kod debate o pirateriji učesnike možemo podeliti na dve grupe, jedna u kojoj su oni koji smatraju da je to najgora stvar i da je treba zaustaviti po svaku cenu, i drugi poput Samira koji vide pozitivne stvari.

Samir Bangara je bivši rukovodilac odeljenja The Walt Disney Company kompanije u Indiji, a na tu poziciji je imenovan 2012. godine nakon čega je pomogao da se ostvari rast u mnogim oblastima. Kasnije je Bangara napustio Disney i formirao media startup kompaniju Qyuki.com u kojoj ima CEO poziciju. Bivši šef Diznija veruje da je jedan od glavnih problema u današnjem svetu bogatom sadržajima - kako da budete primećeni.

"Ja volim pirateriju. Jer pogodite šta je najveći problem danas? Vidljivost" rekao je Samir na konferenciji. Sa ogromnom količinom sadržaja dostupnog na mreži, Bangara kaže da je pravi izazov pronalaženje dobrih stvari.
Izvor: benchmark.rs