Web aplikacije mogu da odrade dosta stvari koje biste uglavnom očekivali od izvornih aplikacija. Moguć je pregled videa, obrada dokumenata, igranje igara i obavljanje još mnogih drugih radnji u web browseru. Moderni pregledači takođe počinju i da interaguju sa operativnim sistemom korisnikovih uređaja i hardverom, kako bi slali obaveštenja i drugo. Ali šta je sledeće? Po svemu sudeći - Bluetooth.

Google Chrome 53 je nedavno objavljen i ovo je prva verzija Google web browsera koja ima "Origin Trial for Bluetooth", koji omogućava web developerima da se priključe programu i testiraju funkcije koje sajtovima omogućavaju da interaguju sa obližnjim Bluetooth uređajima.Između ostalih stvari, ovo može otvoriti vrata za web aplikacije koje prikazuju aplikacije sa korisnikovog ditnes trekera ili telefona, ili da omoguće kontrolu pametnog termostata ili sijalice.

Za sada, Web Bluetooth je podržan samo u Chromeu 53 za Chrome OS, Mac OS i Android 6.0 ili noviji operativni sistem, kao i Linux. Windows podrška je još uvek u pripremi.
Izvor: benchmark.rs