Edvard Snouden je upozorio korisnike da ne koriste novu Google-ovu aplikaciju za ćaskanje, jer omogućava kompaniji da pročita sve. Google je konačno objavio novu chat aplikaciju nakon što je najavljivao to tokom leta. Uz aplikaciju dolazi i robot koji posmatra sve što korisnici kažu i čuva to za kasniju analizu, koristeći te podatke kako bi poboljšao aplikaciju. To takođe znači i da se svi razgovori čuvaju na Google-ovim serverima na kojima oni mogu da ih čitaju unedogled.

Google će koristiti podatke koje dobije na taj način kako bi poboljšao delove aplikacije, kao što je funkcija pametnog odgovora. Međutim, Google će verovatno u budućnosti koristiti te podatke i kako bi korisnicima isporučivao oglase.

Razgovori na Google Allo platformi će takođe biti dostupni i organima za sprovođenje zakona, pa su svi ti problemi naveli Edvarda Snoudena da pošalje korisnicima upozorenje da ne koriste ovu aplikaciju. Snouden je već nazivao Allo opasnom aplikacijom nakon što je predstavljena na I/O konferenciji.




Izvor: benchmark.rs