Ovih dana su se pojavljivali izveštaji prema kojima su Apple i britanski proizvođač McLaren u pregovorima o potencijalnoj akviziciji. U izveštajima se tvrdilo da se razgovori vode već nekoliko meseci.

McLaren nije odmah želeo da komentariše ove navode, ali je ipak odlučio da objavi saopštenje kojim čitavu priču negira. The Financial Times je prvi izvestio da Apple želi da kupi McLaren kako bi pokazao kakve su im ambicije u automobilskoj industriji. Do sada su postojale samo glasine da Apple radi na automobilu, ali kompanija nikada nije zvanično potvrdila svoje planove.

Ukoliko Apple zaista kupi McLaren, bilo bi očigledno da kupuje svoje pozicije u ovoj industriji jer McLaren pravi neke od automobila koji imaju najbolje visoke performanse, a vodi i vrlo prepoznatljivi tim Formule 1. Pored toga treba istaći da do sada nije bilo nikakvih glasina da McLaren traži potencijalnog kupca.

"Možemo da potvrdimo da McLaren nije u pregovorima sa Apple-om u odnosu na bilo kakvu potencijalnu investiciju" bilo je sve što se moglo čuti iz ove kompanije.
Izvor: benchmark.rs