Twitter je možda uklonio ograničenje od 140 karaktera za poruke (Direct Messages), ali ovu granicu i dalje drži čvrsto kada su u pitanju regularni tvitovi. Do sada nije bilo čak ni nikakvih naznaka od strane kompanije da će makar razmotriti uklanjanje limita koji postoji od prvog dana. Međutim, Twitter je preduzeo određene korake kako bi pomogao korisnicima da izvuku maksimum iz društvene mreže.

Duži tvitovi na Twitteru su konačno pokrenuti, iako oni i dalje ne prelaze granicu 140 karaktera. Twitter je sada na drugačiji način omogućio korisnicima duže tvitove jer je jednostavno prestao da broji veći broj "sporednih" parametara tvita. Počevši od danas, sve stvari kao što su video fajlovi, fotografije, GIF-ovi kao i ankete se ne računaju u limit tvitova. Linkovi za citirane tvitove se takođe neće računati u 140 karaktera koliko korisnici mogu da iskoriste u jednom tvitu.

Ovo u osnovi znači da možete da "zakačite" šta god želite, a da i dalje imate 140 karaktera na raspolaganju. Twitter takođe testira i novi sistem odgovora u kome se u broj karaktera tvita neće računati korisničko ime korisnika kome odgovarate.Izvor: benchmark.rs