Kako možemo videti u procurelim fotografijama, Google testira funkciju koja će sačuvati Android korisnike od potrošnje dragocenih megabajta kada preuzimaju aplikacije preko Google Play Store prodavnice aplikacija. Ovo će se postići omogućavanjem podešavanja koje će sprečiti da aplikacije budu preuzete na vašem uređaju sve dok telefon ili tablet ne budu povezani na bežičnu mrežu.

Do sada je Google samo upozoravao korisnike kada preuzimaju veliki fajl koji bi lako mogao pojesti korisnicima mesečnu potrošnju podataka. Sa novom funkcijom, Google će ponuditi korisnicima izbor između čekanja dok se spoje na bežičnu mrežu pre preuzimanja aplikacije, ili preuzimanja u istom trenutku bez obzira na veličinu. Imajući u vidu da je ova funkcija trenutno u fazi testiranja, pojedini korisnici bi je mogli videti prilikom preuzimanja aplikacija.

Ukoliko dobijete opciju između preuzimanja aplikacija sada ili čekanja na Wi-Fi, izborom druge opcije proces će automatski početi sledeći put kada se zakačite na bežični internet. Tada nećete morati da kliknete na bilo šta jer će preuzimanje automatski početi.Izvor: benchmark.rs