Windows insajderi, kojima i dalje nedostaje eksperimentalna Messaging everywhere funkcija, verovatno će biti zadovoljni najnovijom verzijom Skype Previewa za PC i Mobile. Microsoft je ažurirao aplikaciju da može da šalje i prima tekstualne poruke na Windows 10 računarima, sve dok je Skype Preview primarna aplikacija za poruke na njihovim Windows 10 Mobile uređajima. Nova verzija prikazuje i IM i SMS poruke u jednom pregledu, za svaki pojedinačni kontakt.

Microsoft je počeo sa testiranjem Messaging everywhere funkcije u aprilu, što je onima koji su rano prihvatili servis omogućilo da šalju SMS teksove sa svojih računara. Međutim, kompanija je odlučila da fukciju ne isporuči sa velikim Windows 10 Anniversary ažuriranjem, a čak ju je i uklonila iz preview buildova platforme. Microsoft je tada ovaj potez pravdao činjenicom da bolje iskustvo može da isporuči preko Skype-a.

Najnovije ažuriranje je za sada dostupno samo Windows Insiderima, ali Microsoft planira da funkciju omogući svim Windows 10 korisnicima u mesecima koji su pred nama.Izvor: benchmark.rs