Direktor Apple-a Tim Kuk nagovestio je da je Apple zainteresovan za izmenjenu i virtuelnu realnost, a izgleda da to interesovanje raste. Business Insider piše da je Apple tokom leta angažovao dva nova eksperta koji su radili kod dva najveća imena u ovoj oblasti – Oculus VR i Magic Leap.

Dva angažmana ne znače mnogo, ali nam ipak ukazuju na to da Apple nastavlja da investira u virtuelnu i izmenjenu realnost, sa ciljem da na kraju objave VR uređaj. U januaru je Financial Times izvestio da Apple već ima na stotine ljudi koji rade na VR i AR tehnologijama, iako se tvrdilo da su svi oni došli nakon akvizicija manjih kompanija. Cilj kompanije je da na kraju izrade VR/AR kacigu. Kukov nedavni komentar je ipak išao ka tome da će to biti AR uređaj, pre nego uređaj virtuelne realnosti.

Tokom prethodne nedelje Tim Kuk je dao intervju u kome je poručio da sumnja da će virtuelna realnost imati manji komercijalni interes tokom vremena, kao i da izmenjena realnost ima ve'i potencijal.Izvor: benchmark.rs