Google je upravo najavio da je jedna od najpopularnijih aplikacija za email dobila značajno ažuriranje koje donosi brojna poboljšanja. Najočiglednija promena je oblikovanje, koje sada ima mnogo više smisla ako čitate email preko Gmail aplikacije.

Kako su mnogi email-ovi i dalje oblikovani na desktop ekranima, čitanje na mobilnim telefonima ponekad može biti teško. Najnovija verzija Gmail-a podržava email-ove kreirane tako da mnogo više odgovaraju korisnicima na manjim ekranima, pa će se sada sadržaj email-ova prilagođavati tako da odgovara ekranima svih veličina, uključujući i one na telefonima.

Takođe, Google je napomenuo da će tekst, linkovi i tasteri biti uvećani kako bi iskustvo čitanja i pritiska na tastere bilo mnogo bolje na malim ekranima. Oni koji čitaju elektronsku poštu na desktop računarima će primetiti poboljšanje, jer će i email-ovi napisani na telefonima sada dobiti prilagođavanje kada se čitaju na računarima. Google je takođe dodao i neke opcije prilagođavanja kao što je mogućnost da se promeni stil bazirano na širini, rotaciji i rezoluciji. Nova nadogradnja bi trebalo da se isporuči svim korisnicima u talasima u narednih nekoliko nedelja.Izvor: benchmark.rs