Windows 10 Anniversary Update nadogradnja donela je podršku za ekstenzije u Microsoft Edge pregledač, ali ovo je samo jedno od mnogih poboljšanja koje je kompanija planirala za naslednika Internet Explorera.

Ipak, Microsoft je već sada ponudio uvid u još jednu funkciju na kojoj se već uveliko radi. Microsoft je potvrdio da radi na WebVR podršci za Edge pregledač, funkciji koja će omogućiti da sadržaj virtuelne realnosti bude reprodukovan direktno u pregledaču. Virtuelna realnost je sledeća velika revolucionarna stvar u tehnološkom svetu, a Microsoft je jedna od kompanija pionira koje investiraju u novu tehnologiju, pa ima smisla što tim Edge pregledača već radi na WebVR podršci.

Microsoft tvrdi da radi i sa drugim kompanijama kako bi poboljšao WebVR standard, a među partnerima su Mozilla, Google, Oculus i drugi. Vrlo je verovatni da će članovi Insider programa prvi dobiti WebVR podršku kada bude spremna za testiranje, a finalna verzija će biti deo Redstone 2 nadogradnje koja se očekuje na proleće sledeće godine. WebVR je baziran na JavaScript API-u i već je implementiran u nightly build verzijama Mozilla Firefox i Google Chrome pregledača.Izvor: benchmark.rs