Microsoft razvija novu aplikaciju za razmenu poruka koja će nositi naziv Skype Teams, i koja dolazi sa sličnim funkcijama kao Slack platforma, ali i sa dodatnim paketom opcija od kojih će koristi imati grupe i organizacije.

Screenshot-ovi koji su postavljeni na MSPU pokazuju da Skype Teams ima interfejs koji je dosta sličan onom sa Slack-a, jer nudi slične suštinske funkcije kao što su privatne poruke, ali isto tako i grupne konverzacije, deljenje fajlova i podršku za emoji i GIF-ove. Microsoft ipak za cilj ima malo više od ovoga, pa će Skype Teams doći sa onim što se naziva "The Fun Picker", što omogućava korisnicima da odaberu sadržaje kao što su emoji, GIF-ovi iz Giphy i ubace ih u konverzaciju.

Jedna od specijalnih funkcija koje će biti dostupne u okviru Skype Teams je nazvana Threaded Conversations i omogućava korisnicima da odgovore na komentare sistemom koji je sličan Facebook temama. Navigacija aplikacije će biti moguća u okviru namenskog sidebara koji će obuhvatati prečice do glavnih sekcija Skype Teams. Nova aplikacija će biti dostupna na svim platformama, ali i dalje nema informacija kada će biti pokrenuta.Izvor: benchmark.rs