Microsoft je obećao da će predstojeća Redstone 2 nadogradnja doneti značajna poboljšanja na Windows 10 Mobile, a korisnici očekuju da se kompanija fokusira kako na funkcije tako i na izgled operativnog sistema. Iako je prerano da se diskutuje o poboljšanjima koja će Redstone 2 doneti na mobilne uređaje, koncept koji se tokom vikenda pojavio nam daje uvid u to kako bi izgledala na smartfonima jedna funkcija pozajmljena sa desktopa.

Taskbar na Windows 10 Mobile uređajima ne zvuči tako čudno, posebno imajući u vidu da i sam Microsoft pokušava da sinhronizuje desktop računare i smartfone i ponudi sličan operativnih sistem širom raznih uređaja. Međutim, ova funkcija možda i nema smisla bez obzira što korisnici danas traže multitasking.

Kao što možete videti u konceptu, taskbar bi možda mogao da ima mesto na mobilnim uređajima, ali mali prostor dostupan na ekranu bi mogao da učini da je veoma teško pritisnuti neku ikonicu. Kreator koncepta međutim tvrdi da bi taskbar mogao da igra ulogu indikatora kako biste znali koje aplikacije koristite. Definitivno da je po sredi dobra ideja, ali potreno je svakako i više preciziranja.
Izvor: benchmark.rs