Nakon informacija da će celo jedno odeljenje kompanije biti posvećeno objavljivanju mobilnih igara, Sony CEO Kaz Hirai je govorio malo više o planovima u oblasti igara za smartfone. Hirai je poručio za Financial Times da Sony planira agresivno da uđe u mobilni gejming.

„To će biti priličan pomak od kompanije u potpunosti orijentisane na konzolni gejming,“ rekao je on. Kada je govorio o Sony planovima u mobilnom gejmingu, ovaj rukovodilac je posebno naglašavo igru Pokemon Go, koja je napravila veliki proboj od svog pojavljivanja.

„Pokemon Go je zaista stvar koja je donela promenu. Veoma me je zainteresovala činjenica da ima potencijal da promeni način na koji se ljudi kreću, bukvalno“ dodao je Kaz. Hirai je rekao da implementacija veštačke realnosti u igri Pokemon Go čini da Pokemon kreature u stvarnom svetu postaju „velika inovativna ideja“. On je rekao da će i Sony dodati komponente veštačke realnosti u svojim igrama. U izveštaju se takođe napominje da Sony očekuje da objavi PS4 Neo konzolu u narednim nedeljama.
Izvor: benchmark.rs