Microsoft već usvaja Android NougatMicrosoft-ov fokus na Android se povećao ovih dana a kompanija gleda i izvan Windowsa da proširi svoju ponudu proizvoda. Softverska kompanija je već ažurirala svoje aplikacije podrškom za novu N verziju pokrenutu prošlog meseca za Nexus uređaje. Microsoft redovno objavljuje nove nadogradnje za svoje Android aplikacije, a samo juče su objavljene tri nove verzije Skype, Next Lock Screen i OneDrive aplikacija kako bi implemetirali ispravke grešaka i podršku za Android N.


Skype na primer, za koji je sada aktuelna verzija 7.14, bi trebalo da radi besprekorno na uređajima koji su ažurirani na Android Nougat, ali takođe donosi i određena poboljšanja uključujući i funkciju bolje sugestije kontakata. Postoji i značajna lista ispravki grešaka koja dolazi sa ovom verzijom, ali u ovom slučaju je poenta u nečem drugom. U slučaju Next Lock Screen aplikacije najveći dodatak je Bing pretraga, ali se i ovde pre svega naglašava da je izvršena nadogradnja kako bi aplikacija radila glatko na Android Nougat platformi.

Microsoft-ove investicije u Android su dovele do kritika fanova koji su verovali da bi kompanija trebalo prvo da se fokusira na svoju platformu.Izvor: Softpedia