Bez obzira kojoj generaciji pripadali, svi smo u nekom trenutku života barem nakratko gubili vreme na Solitaire, Microsoft-ovu verziju pasijansa koji je u svim verzijama Windows-a bio preinstaliran u operativni sistem.

Korisnici iOS-a i Androida koji su željeli uživati u Solitaireu, do sada su se morali snalaziti s klonovima originalne aplikacije, no Microsoft to sada želi promijeniti.

Članovima Microsoft Casual Games Inner Circle programa, odnosno gamerske verzije "Windows Insidera", ovih su dana počeli da stižu e-mailovi u kojima ih Microsoft-ovci obaveštavaju da će besplatna aplikacija Microsoft Solitaire Collection koja je do sada bila dostupna za Windows 10 PC-e i telefone, uskoro stići na iOS i Android uređaje, pa ih pozivaju da se prijave za zatvoreno beta testiranje.

U saopštenju se ne navodi do kada će trajati faza zatvorene bete i kada bi se aplikacija mogla naći u Apple Store-u i Google Play-u, ali verujemo da će to biti vrlo brzo jer se ne radi o nekom softveru koji bi bio problematičan za portovanje na druge platforme.

U poslednje vreme Microsoft se trudi sve više svojih aplikacija da donese na Android i iOS uređaje, pa bismo nakon Skype-a i Office-a, uskoro na novim iPhone-ovima i Android telefonima mogli dobiti čak i Solitaire koji će biti preinstaliran u sam OS.
Izvor: itvesti.info