Microsoft-ov prodor na Android se nastavlja partnerstvom sa kompanijom Lenovo koje će doneti aplikacije među kojima su OneDrive, Office i Skype, na premium uređajima koji pokreću Android i prodaju se širom sveta u narednim godinama. Microsoft i Lenovo su najavili u saopštenju za štampu da očekuju da se milioni takvih uređaja prodaju u narednim godinama, ali dve kompanije nisu otkrile modele koji će stići sa unapred instaliranim aplikacijama.

Ipak, napomenuto je da se radi o premium uređajima, a Microsoft očekuje da će kupci imati još bolji doživljaj prilikom kupovine Lenovo telefona ili tableta koji pokreću Android. Iako je Microsoft dobio pravo da instalira aplikacije na Lenovo telefonima, kineski proizvođač je takođe dobio pristup nekim patentima koji su u vlasništu softverskog giganta i koji se koriste na Android telefonima i tabletima.

Bez sumnje ovo je važan dogovor za Micorosft jer se nastavlja kompanijin pokušaj da načini aplikacije dostupnim na više Android uređaja.Izvor: benchmark.rs