Pre oko mesec dana pojavili su se izveštaji prema kojima se očekivalo da Samsung kupi odeljenje kompanije Fiat Chrysler Automobiles koje nosi naziv Magneti Marelli i koje je specijalizovano za razvoj i proizvodnju vrhunskih delova za automobile. Verovalo se da je Samsung zainteresovan za Magneti Marelli-eve sposobnosti osvetljenja, sistema zabave i telematike.

Ukoliko dođe do dogovora, navodno će biti vredan tri milijarde dolara. Samsung se za sada nije javno izjašnjavao o ovom dogovoru, ali je Fiat Chrysler CEO Serđo Markijone dao nagoveštaj prema kome on nema ništa protiv da Samsung kupi Magneti Marelli. U intervjuu za Bloomberg, Markijone je rekao da on vidi Samsung kao potencijalnog strateškog partnera, iako postoji više onih koji su pokazali interesovanje za to odeljenje Fiata.

Samsung je spreman da potroši miilijarde dolara na delove u automobilskoj industriji, a nedavni potezi govore i da razvija tehnologiju za pametne automobile. Samsung čini sve kako bi svoje uporište u automobilskoj industriji napravio što jačim, a veruje se da su pregovori sa Fijatom u poodmakloj fazi.
Izvor: benchmark.rs