HBO, Paramount Pictures i drugi vlasnici autorskih prava su poslali obaveštenje za uklanjanje torent linkova koji nikada nisu ni postojali. Obaveštenja optužuju sajtove da distribuiraju najnovije filmove i TV serije. Međutim, servisi o kojima se govori su ugašeni već godinama, a to nam pokazuje da antipiratske grupe automatski generišu linkove bez ikakve potvrde. T

okom proteklih nekoliko godina mnogo je pisano o tačnosti i praksi DMCA zahteva za uklanjanje piratskih linkova. Vlasnici autorskih prava se često žale da je nemoguće držati sadržaj offline, dok kritičari upozoravaju na greške koje izazivaju automatizovani botovi za rušenje linkova. Torrentfreak poručuje da je naišao na prilično zabrinjavajuće dokaze koliko daleko su spremne da idu antipiratske grupe, čak i sa izmišljanjem dokaza.

Jedna od takvih kompanija je IP-Echelon, koja šalje obaveštenje za uklanjanje u ime kompanija HBO i Paramount Pictures. U njihovom podnesku vidimo obaveštenja koja ciljaju sajtove koji navodno distribuiraju popularni sadržaj kao što su nedavne epizode serija Game of Thrones, Ballers i Silicon Valley.

Među sajtovima su The Pirate Bay, ExtraTorrent i razni drugi sajtovi kao što su Zoink.it i Torrage.com. Ta dva poslednja sajta su u poslednje vreme operativna samo kroz torent keš, jer je Zoink.it ugašen 2014. godine. Obaveštenje koje je poslao IP-Echelon ima u listi i ove sajtove sa torentima koji na njima nikada nisu postojali.
Izvor: benchmark.rs