Facebook jetiho lansirao svoj novi projekt – Lifestage, društvenu mrežu za sve mlađe od 21 godine. Već na prvi pogled korisnički interfejs i način virtuelnog "druženja" s prijateljima otkrivaju da Facebook ovim projektom planira da napadne Snapchat. Na Lifestage-u se većinom komunicira kratkim video zapisima, od kojih se sastoji i virtuelni profil svakog korisnika.

Aplikaciju je dizajnirao 19-godišnji Michael Sayman, koji smatra da će Lifestage obnoviti viralni duh iz ranih dana Facebook-a, i to primarno među srednjoškolcima. S ranim Facebook-om ova mreža deli i način lansiranja – od škole do škole, gde se stvaraju virtualne zajednice korisnika.

Lifestage je već sada dostupan za iPhone, a očekuje se njegova pojava i za Android telefone. Sve objave na ovoj su mreži u svako vreme javne, pa će sigurno biti potrebno ugraditi i mehanizme za prevenciju zlostavljanja, uznemiravanja ili drugih vrsta maloletničkog nasilja. Za početak, u ovoj mreži je vrlo lako blokirati korisnike i prijaviti ih za bilo kakve neprikladne radnje.Izvor: itvesti.info