Samsung je zauzeo drugom mesto u nedavnom istraživanju koje je sprovedeno u SAD kako bi se utvrdilo kojim tehnološkim kompanijama korisnici veruju najviše. Online maloprodajni gigant Amazon je zauzeo prvo mesto, dok se Samsung našao na drugoj poziciji. Istraživanje je sproveo The Reputation Institute, konsalting i savetodavna grupa u SAD.

Samsung je zapravo izgubio prvo mesto jer je u istom istraživanju koje je sproveo The Reputation Institute prošle godine zauzimao prvo mesto. Kompanija je dobila dobre ocene za liniju Galaxy S telefona za 2016. godinu, kao i za njene projekte društvene odgovornosti. Treći na ovoj listi je Intel, a na njoj se u prvih deset mesta nalaze i kompanije kao što su Oracle, HP i Microsoft.

Istraživanje instituta meri kompanijinu sposobnost da ispuni očekivanja vlasnika akcija, kao i nekoliko važnih aspekata reputacije kao što su proizvodi i servisi, inovacije, upravljanje i radno mesto. Još jedno istraživanje koje je sproveo The Reputation Institute pokazalo je da je Samsung kompanija od najvećeg poverenja kod milenijalaca.
Izvor: benchmark.rs