Kada je reč o FPS igrama, može se sa sigurnošću reći da moderni naslovi imaju puno toga da zahvale igrama kao što su DOOM, Wolfenstein i Quake, jer to su najraniji naslovi koji su pomogli žanru da bude kakav jeste danas.

Kompanija koja stoji iza tih naslova, id Software, i dalje je prisutna u svetu gejminga. Samim tim nije iznenađujuće što je tim id Software uspeo da uđe u Ginisovu knjigu rekorda po tri osnova. Uneti su kao developer FPS igara sa najdužim stažom, za najduži FPS serijal (Wolfenstein), kao i za eSports turnir sa najdužim vekom trajanja (QuakeCon), što je zaista impresivno dostignuće.

Kako je naveo direktor id Software studija Tim Vilic: "Ovo je zaista velika čast. Ja sam počastvovan zbog priznanja koje smo dobili za nasleđe našeg studija i uticaja koji je id Software imao na industriju video igara. Takođe bih voleo da kažem da ove nagrade ne bi bile moguće bez podrške naših fanova".

U međuvremenu studio radi na novoj verziji igre Quake u formi Quake Champions, koju ćemo najverovatnije videti sledeće godine.
Izvor: benchmark.rs