Ukoliko ste dugogodišnji posmatrač događaja u Microsoft-u, onda vam je verovatno poznato da kompanija želi da postane aktivniji igrač u Android ekosistemu. U tom cilju objavljeno je nekoliko aplikacija u poslednjih nekoliko meseci, koje su posebno usmerene ka korisnicima ove mobilne platforme.

Međutim, Microsoft se sada još više širi u ovim naporima sa programom testiranja koji bi uključio 20 do 50 "radoznalih umova" koji će biti spremni da isprobaju novu Android aplikaciju koju je kreirao Microsoft Garage tim. Kodnog imena Sourcerer, nova aplikacija bi trebalo da bude rešenje produktivnosti koje bi se moglo smatrati delom Office softverskog paketa u budućnosti. Svrha je da pomogne studentima i istraživačima da poboljšaju svoje projekte, ali Microsoft nije konkretno rekao kako će se to dogoditi.

Microsoft objašnjava da svi koji žele da učestvuju u ovom privatnom beta programu treba da poseduju telefon sa instaliranim Android 4.0 ili novijim operativnim sistemom, kao i da budu student ili istraživač sa punim radnim vremenom. Tester mora da pokreće aplikaciju mesec dana na svom telefonu i šalje povratne informacije kompaniji Microsoft.Izvor: benchmark.rs