Nije tajna da je Pokemon Go uspešna igra, kako u pogledu uticaja na današnji gejming tako i u pogledu prihoda koji donosi developerima. Poslednje što se moglo čuti je da je igra donela preko 200 miliona dolara developerima samo za prvih mesec dana od objave. Međutim, tu nije kraj.

Najnovije cifre koje je objavio App Annie govore da će igra doneti prihod od čak milijardu dolara do kraja godine. Kako navodi Fabijen-Pjer Nikolas, potpredsednik kompanije App Annie, za sada se predviđa da će igra premašiti milijardu dolara u pogledu prihoda, i nadmašiti bilo koje druge prihode mobilne igre na godišnjem nivou.

"Ukoliko konzolni hitovi kao što su Call of Duty ili Grand Theft Auto mogu da zarade 500 miliona dolara za nekoliko dana, onda mobilni hit Pokemon Go može da ostane na vrhu lista barem godinu dana," poručio je Nikolas. On je takođe istakao da igra još uvek nije dostigla svoj pun potencijal. To je prosto zato što nije stigla na sva tržišta širom sveta na kojima tek treba da se pokrene. App Annie ističe pre svega neka velika tržišta poput kineskog, na koje mnoge kompanije ciljaju danas.Izvor: benchmark.rs