Korisnici Windows Phone platforme i dalje čekaju na objavu Windows 10 Mobile Anniversary Update nadogradnje, ali Microsoft kaže da se rad na ovoj konkretnoj verziji nastavlja kao i da će uskoro biti objavljena. Dona Sarkar šef Windows Insider programa, ponovila je ovu poruku ponovo na Twitter-u, rekavši da će Windows 10 Mobile Anniversary Update stići uskoro, kao i da žele da poslušaju povratne informacije.

Iako je ovo potvrda da je Windows 10 Mobile Anniversary Update na putu, i dalje nemamo konkretan datum objave uprkos mnogim glasinama. Na primer, prethodni izveštaj je govorio da Windows 10 Mobile Anniversary Update stiže 9. avgusta na telefone kupljenje kod operatera a 16. avgusta na otključane telefone. Kako se to nije dogodilo, ostaje nam da se nadamo da će Microsoft sutra objaviti novu nadogradnju platforme.

Ono što je važno naglasiti je da će samo uređaji sa Windows 10 Mobile platformom dobiti Anniversary Update. Posledica takve odluke je da će mnogo modela baziranih na Windows Phone platformi ostati na starom operativnom sistemu.Izvor: benchmark.rs