Microsoft je predvideo objavu Windows 10 Redstone 2 build verzije za ovu nedelju, ali kao što se očekivalo, to nije trebalo da donese nove funkcije jer kompanija i dalje treba da se fokusira na strukturna poboljšanja.

To ne znači i da nove mogućnosti operativnog sistema nisu spremne, jer prema kompanijinim inženjerima, Windows tim testira već nekoliko novih funkcija kao deo internog prstena koji je dostupan zaposlenima. Karmen Krinkoli, Storage IHV partner menadžer u Microsoft-u, potvrdio je da se nove funkcije već razvijaju i aktivno testiraju u internom prstenu, ali je izbegao da pruži bilo kakve pojedinosti.

Microsoft sa druge strane upozorava da iako će objava Windows 10 Redstone 2 build verzije operativnog sistema stići u narednim nedeljama, nove funkcije ne treba očekivati za sada. Ovo svakako ima smisla jer Microsoft tek treba da utre put novim funkcijama kao i da se uveri da sve radi glatko pre nego što one budu dostupne javnosti. Windows 10 Redstone 2 je predviđen za objavu na proleće sledeće godine, pa bi nove funkcije trebalo prvo da prođu kompletan razvojni proces.Izvor: benchmark.rs