Microsoft je odlučio da produži podršku za Skylake procesore na Windows 7 i 8.1 operativnim sistemima, sve do kraja životnog veka za oba operativna sistema, čime je promenio odbačenu podršku po drugi put od najave u januaru.

Prvobitno, Microsoft je najavio da će računari sa Skylake procesorima dobijati ažuriranja na Windows 7 i Windows 8.1 operativnim sistemima do kraja 2017. godine, uprkos činjenici da prvi ima životni vek do 2020. godine a drugi do 2023. godine. Microsoft je zatim ponovo razmotrio ovu odluku i proširio podršku do jula 2018. godine sa jednom velikom promenom: kritična ažuriranja bi trebalo da budu obezbeđivana do kraja životnog veka za obe platforme.

To se sve danas promenilo, pa će tako Microsoft nastaviti da pruža podršku uređajima sa Skylake procesorima sve do kraja životnog veka za Windows 7 i 8.1 operativne sisteme. Ipak, kompanija je ostala verna prvobitnoj politici da će nadogradnje za Kaby Lake i Bristol Ridge čipove biti pružane samo na Windowsu 10.Izvor: benchmark.rs