Kompanija Nvidia danas je objavila izveštaj za drugo fiskalno tromesečje koje se za ovu kompaniju završilo 31. jula, u kome su ostvareni sjajni rezultati.

Nvidia je ostvarila 1,43 milijarde dolara prihoda, što je povećanje od 24 posto u odnosu na 1,15 milijardi koliko je ostvareno u istom periodu prošle godine. Takođe, to je povećanje i za devet procenata u odnosu na 1,3 milijardi dolara, koliki su bili prihodi u prethodnom tromesečju.

Profit kompanije iznosio je 253 miliona dolara, što je značajno poboljšanje i u odnosu na prethodno tromesečje kada je ostvaren profit od 196 miliona dolara, a posebno u odnosu na isti period prošle godine kada je profit iznosio svega 26 miliona dolara.

Jen-Hsun Huang direktor kompanije Nvidia poručio je da je do ovih rezultata dovela jaka potražnja za novim Pascal GPU-ovima. Podsetićemo da su upravo u ovom periodu predstavljene veoma značajne grafičke kartice: NVIDIA GeForce GTX 1080 i GTX 1070. Nvidia za treće tromesečje očekuje još bolje rezultate, i prihod od oko 1,68 milijardi dolara.


Izvor: benchmark.rs