Windows 10 Anniversary Update je već tu, ali nažalost za one koji su želeli da vide remontovani File Explorer u ovom izdanju, to se nije desilo jer novo ažuriranje ne donosi ništa na ovom polju. Kao rezultat toga, svi se nadaju da će se nešto promeniti u sledećoj velikoj nadogradnji nazvanoj Redstone 2. Ali šta bi tačno moglo da se popravi u File Exploreru?

Koncept koji je kreirao korisnik reddita MorphicSn0w pokazuje tačno šta oni koji su usvojili Windows 10 žele od menadžera fajlova integrisanog u operativni sistem. Bez sumnje, podrška za tabove je ono što se korisnicima sviđa, a iako je to jedan od glavnih zahteva, Microsoft izgleda nije voljan da ga usvoji u File Exploreru. Odluka Microsoft-a je malo čudna, posebno jer postoje mnogi third-party menadžeri fajlova koji koriste tabove, a sve više korisnika je u iskušenju da napusti File Explorer.

Ikonica za hamburger meni je takođe prisutna, a na taj način bi mogao da se obezbedi pristup pojedinim folderima i podešavanjima na računaru. Iako postoji jasna želja da File Explorer dobije poboljšanja, Microsoft se za sada nije oglasio nijednom rečju.


Izvor: benchmark.rs